Ερντογάν: Οι Σύροι Κούρδοι είναι αυτοί που μας υποστηρίζουν περισσότερο!

«Οι Σύροι Κούρδοι είναι αυτοί που μας υποστηρίζουν περισσότερο στην επιχείρηση Πηγή Ειρήνης» υποστήριξε την Κυριακή σε ομιλία του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά την επιχείρηση «440 τρομοκράτες σκοτώθηκαν, 26 τραυματίστηκαν, 24 αιχμαλωτίστηκαν». Είπε ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ελέγχουν την πόλη Ρας αλ Άιν, ενώ έχουν περικυκλώσει την πόλη Τελ Αμπιάντ.

Πρόσθεσε ότι δύο τούρκοι στρατιώτες και 16 μέλη του συμμαχικού στην Άγκυρα Συριακού Εθνικού Στρατού έχουν χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν το ΡΚΚ έριξε 652 όλμους και πυραύλους στις τουρκικές επαρχίες Σανλιούρφα, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας. 

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.
 

Πηγή: skai.gr