Κλείσιμο

Ερντογάν κατά Μπάιντεν: Κανείς δεν μάς υπαγορεύει τι θα κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία 

Στην Τουρκία δεν μπορεί να υπαγορεύσει κανείς τι θα κάνει στην αμυντική της βιομηχανία διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος την Παρασκευή σε ένα σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο Μπάιντεν.  

"Καμία χώρα δεν μπορεί να καθορίσει τα βήματα που θα κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία. Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την απόφασή μας", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. Ως χώρα του ΝΑΤΟ, τόνισε, η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί υπαγόρευση από τους εταίρους της στο μπλοκ.

"Παρόλο που πληρώσαμε τεράστιο χρηματικό ποσό, τα αεροσκάφη F-35 δυστυχώς δεν μας έχουν παραδοθεί ακόμη. Αυτό, φυσικά, είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος που διέπραξαν οι ΗΠΑ ως σύμμαχος χώρα στη διεθνή διπλωματία", δήλωσε ο Ερντογάν. Συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν θετικά μέτρα σε σχέση με αυτό το θέμα μετά τη μετάβαση της προεδρίας στον Μπάιντεν. 

Πρόκειται για "σοβαρή αδικία" υποστήριξε σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα όμως λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αγνόησε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον τούρκο Πρόεδρο, μια ασυνήθιστη κίνηση έναντι ενός ισχυρού συμμάχου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

 

Πηγή: skai.gr