Κλείσιμο

Ερντογάν κατά πάντων: Παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας-Αγνοώ τις αποφάσεις της ΕΕ

Με ιδιαίτερα εριστικό και απαξιωτικό ύφος ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει νέα επίθεση εναντίον της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και -βέβαια- εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια για διεξαγωγή έρευνας σε τουρκική αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν στράφηκε σε πρώτη φάση κατά της «Ελληνοκυπριακής διοίκησης» όπως αποκαλεί την Κύπρο, επικαλούμενος τη θεωρία της τουρκική υφαλοκρηπίδας.

«Δηλώσαμε ότι αυτό το μονομερές βήμα της ελληνοκυπριακής διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία) αγνοεί τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων. Επειδή ένα μέρος της εν λόγω περιοχής αδειών παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.  Κάναμε μια υπενθύμιση για αυτό το θέμα εκφράσαμε και την λύπη μας, ελπίζω να το ξεπεράσουμε αυτό και το ΥΠΕΞ θα μας το παρακολουθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν τα βάζει και με την Ευρώπη για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά και του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, προέδρου φιλοκουρδικού κόμματος. Όπως διαμηνύει, δεν πρόκειται να λάβει καθόλου υπόψιν του τις αποφάσεις της Ε.Ε για τα συγκεκριμένα ζητήματα, χαρακτηρίζοντάς τες ανύπαρκτες.

«Δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον Καβάλα, τον Ντεμιρτάς, αυτό ή εκείνο. Είναι τόσο απλό. Τις θεωρούμε ανύπαρκτες.. Στα μάτια μας, αυτά είναι άκυρα. Πόσες φορές το έχουμε εξηγήσει αυτό. Είτε καταλαβαίνουν είτε όχι. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από την απόφαση του δικαστικού μας σώματος. Ας κάνουν ο,τι νομίζουν»

Τέλος ο Ταγίπ Ερντογαν αναφέρθηκε και στην σχέση του με το Κατάρ, δηλώνοντας πως οι πολίτες της χώρας του Κόλπου  είναι «τα αδέρφια του»
 

Πηγή: skai.gr