Ερντογάν: Εγώ είμαι η λύση για τα προβλήματα της Τουρκίας-Έρχονται καλύτερες ημέρες

Παραμένουν σε καραντίνα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερτνογάν και η σύζυγος του, οι οποίοι νοσούν με κορωνοϊό με την μετάλλαξη Όμικρον.

Ωστόσο, η απομόνωση φαίνεται πως δεν αρέσει στον ίδιο, καθώς μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο σε βουλευτές του υποστήριξε ότι τον «φυλάκισαν στο σπίτι».

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι δεν έχει συνηθίσει στην ξεκούραση. «Θα λυτρωθούμε σύντομα από αυτη τη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα καταρρέι η κυβερνητική συμμαχία στην Τουρκία, με δημοσκόπηση να δείχνει προβάδισμα της αντιπολίτευσης.

Το 63,5% λαμβάνει η αντιπολίτευση, έναντι 35% που συγκεντρώνει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Η τάση είναι ότι φεύγει η εμπιστοσύνη καθώς το χρήμα φεύγει από την τσέπη και οι υποσχέσεις αφορούν το 2071. Συνεπώς τα προβλήματα βαθαίνουν και η τουρκική οικονομία καταρρέει καθώς πρόκεται για τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 2001, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Avrasya λαμβάνουν: 

Κιλιτσντάρογλου 28.4% 

Ερντογάν       26,3%

Ακσενέρ 12.4% 

Φιλοκουρδικό Κόμμα 12.9% 

Μπαχτσελί 6%

Κατά την άποψη του Τούρκου προέδρου η λύση στα προβλήματα είναι ο ίδιος, επιμένοντας ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.  

«Πολίτες μου να είστε ήρεμοι, μην ανησυχείτε. Όπως εμείς πήγαμε την Τουρκία έναν αιώνα μπροστά, έτσι  πάλι εμείς θα λύσουμε τα σημερινά προβλήματα της Τουρκίας. Ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πάλι είμαστε μόνο εμείς,  αυτοί που διαθέτουμε την εμπειρία, τη θέληση,  το πνεύμα, την πρακτική  και την πίστη για να λύσουμε τα θέματα αυτά».

Ο Ερντογάν θεωρεί ότι θα έρθει συνάλλαγμα από τον τουρισμό, αφού έχει ρίξει τις τιμές προκειμένου να έχει φθηνό τουρισμό.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr