Απουσία Ερντογάν από Γλασβώκη λόγω... ελλιπών μέτρων ασφαλείας-Δεν έδωσαν τα οχήματα που ήθελε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε την προγραμματισμένη συμμετοχή του στη διάσκεψη για το κλίμα COP26, αφού η Βρετανία απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας για ρυθμίσεις ασφαλείας, δήλωσαν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι στο Reuters τη Δευτέρα.

Ο Ερντογάν επέστρεψε στην Τουρκία από τη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη αντί να ταξιδέψει στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στη Γλασκώβη, μετέδωσε νωρίς το πρωί το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Η τουρκική προεδρία δεν έδωσε κανένα λόγο για την απρογραμμάτιστη επιστροφή του.

Ένας αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι υπήρχαν θέματα πρωτοκόλλου σχετικά με την προγραμματισμένη συμμετοχή του προέδρου στη συνάντηση. Ένας άλλος Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι οι βρετανικές αρχές δεν είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα της Τουρκίας σχετικά με το πρωτόκολλο και την ασφάλεια.

«Ο πρόεδρος πήρε μια τέτοια απόφαση επειδή τα αιτήματά μας σχετικά με τον αριθμό των οχημάτων για την ασφάλεια και ορισμένες άλλες απαιτήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια δεν ικανοποιήθηκαν πλήρως», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο Reuters.

Πηγή: Reuters