Ερντογάν: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Άσαντ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Μπορεί να συμβεί αυτό»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: «Μπορεί να συμβεί αυτό. Στην πολιτική δεν υπάρχει μόνιμη δυσαρέσκεια και μνησικακία. Αργά ή γρήγορα θα κάνουμε τα απαραίτητα και τα κατάλληλα βήματα μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «Aυτοί αισθάνονται άβολα με την ενίσχυση της περιφερειακής ηγεσίας της Τουρκίας. Αυτοί αισθάνονται άβολα από την χιλιόχρονη παρουσία του έθνους μας στην Ανατολία. Επιπλέον, δεν βλέπουν ακόμα καν την ανάγκη να κρύψουν όλες αυτές τις ενοχλήσεις, το λένε ανοιχτά».

Και συνέχισε: «Εμείς το ζήσαμε αυτό, όταν απέτρεψαν την πλήρη ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς το ζήσαμε αυτό στην κρίση των F-35 ανάμεσα σε εμάς και τις ΗΠΑ. Εμείς το ζήσαμε αυτό στην αποκαθήλωση και απομάκρυνση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας μας, ενώ οι πύραυλοι έπεφταν βροχή στα σύνορά μας. Εμείς το ζήσαμε αυτό από το Κυπριακό μέχρι τις ενεργειακές συμφωνίες, σε κάθε συζήτηση στη Μεσόγειο».

Πηγή: skai.gr