Κλείσιμο

Σε εξέλιξη η επιχείρηση Νόστος 4 για την απομάκρυνση αμάχων από την Οδησσό

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση Νόστος 4 από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία. Η επιχείρηση αφορά 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί Ελληνόκτητου πλοίου. Οι 3 ναυτικοί είναι Έλληνες.

Η ανωτέρω πορεία θα ακολουθηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Η άφιξη τους στην Μολδαβία αναμένεται εντός της ημέρας, πάντα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο από την Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Οδησσό.

Χθες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η επιχείρηση Νόστος 3.

Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες στην Μαριούπολη, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πέρασε επιτυχώς τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα.

Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα.

Στην Μολδαβική πλευρά των συνόρων βρίσκεται κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης τόσο επί του εδάφους, όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι νεωτέρας, οι Γενικοί Πρόξενοι στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης και στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: skai.gr