Επιστολή Πέδρο Σάντσεθ στον Αναστασιάδη - Καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας διατυπώνει την ελπίδα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό

Την καταδίκη της ισπανικής κυβέρνησης για οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των συνεχιζόμενων έκνομων ενεργειών από μέρους της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εκφράζει εκ νέου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σε απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Σάντσεθ διατυπώνει την ελπίδα για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Περαιτέρω, επαναβεβαιώνει τη στήριξη της Ισπανίας προς τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τόσο σε ό,τι αφορά το καθεστώς των Βαρωσίων όσο και στην επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία θα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο κ. Σάντσεθ υπογραμμίζει, τέλος, την ανάγκη διατήρησης της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας παράλληλα ότι η ισπανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συνέχιση του αδιεξόδου που παρατηρείται εδώ και δεκαετίες στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ