Επίσκεψη του ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού στη ζώνη επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Στον Σοϊγκού παρουσιάστηκε αναφορά για την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο και αυτός "ευχαρίστησε τους διοικητές και τους στρατιωτικούς

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στην ζώνη επιχειρήσεων στην Ουκρανία για να επιθεωρήσει διοικητικό κέντρο και να συναντηθεί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Στον Σοϊγκού παρουσιάστηκε αναφορά για την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο και αυτός "ευχαρίστησε τους διοικητές και τους στρατιωτικούς (...) για επιτυχημένες επιθέσεις" στην περιοχή Λίμαν, στην ανατολική Ουκρανία, προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, χωρίς να διευκρινίζουν πότε έγινε η επίσκεψη αυτή.

Στις τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο Σοϊγκού εμφανίζεται με στρατιωτική στολή να ακούει αναφορά που παρουσιάζει ο στρατηγός Αντρέι Μορντβιτσέφ, που είναι ο διοικητής της στρατιωτικής μονάδας Tsentr ("Κέντρο") στην ζώνη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Στον Ρώσο υπουργό Άμυνας παρουσιάζεται επίσης ένα σουηδικό όχημα μάχης πεζικού CV90, "ένα από τα θωρακισμένα οχήματα που κατέσχεσαν στις μάχες" οι ρωσικές δυνάμεις από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη του Σοϊγκού στο μέτωπο ανέρχεται στα τέλη Ιουνίου. Σε βίντεο που μεταδόθηκε απο τον ρωσικό στρατό εμφανιζόταν τότε να επιθεωρεί τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, μερικές μέρες μετά την αποτυχημένη εξέγερση της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ