Επίσκεψη Ιμάμογλου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Σε μια "αιφνιδιαστική" επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, προχώρησε ο Δήμαρχος της Κώνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το Σάββατο 22/5.

Η επίσκεψη αυτή είχε κατ' ουσίαν τον χαρακτήρα μιας εκδρομής αφού ο Ιμάμογλου μετέβη στη Χάλκη με την σύζυγό του και χωρίς συνεργάτες.

Το ζευγάρι, ντυμένο με τζιν και αθλητικές μπλούζες, υποδέχτηκε ο Καθηγούμενοw, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Κατά τη συνάντησή τους στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, ο Καθηγούμενος μίλησε στον Δήμαρχο της Πόλεως για την ιστορία της Σχολής και την σημασία της για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και για το σημερινό πλαίσιο της δράσεως και λειτουργίας της.

Ο Ιμάμογλου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Θεολογική Σχολή, εξέφρασε τον θαυμασμό του και διατύπωσε την άποψη ότι αυτή αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά και ιστορικά μνημεία της Πόλης.

Μετά την συζήτηση που είχε με τον Καθηγούμενο, ο κ. Δήμαρχος με την συνοδεία του ξεναγήθηκε στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.

Πηγή: skai.gr