Επίσκεψη Ερντογάν σε Κατεχόμενα: Σχέδια για Βαρώσια και ανακοινώσεις για μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Απόλυτη επιλογή της Άγκυρας φαίνεται πως είναι το να σηκώσει τους τόνους έναντι της Κύπρου καθώς το επικοινωνιακό show Ερντογάν με την επίσκεψη στα Κατεχόμενα απέχει μόλις μια εβδομάδα από την πραγματοποίηση του.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου θα επεκταθεί καθώς η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 19 Ιουλίου αντί στις 20, αφού ο Τούρκος Πρόεδρος θα παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ διασήμων στην Λευκωσία.

Την επόμενη ημέρα, στις 20η Ιουλίου, θα ανακοινώσει τα σχέδια του για τα Βαρώσια και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επίσης στην περίπτωση που ξεκινήσουν έρευνες της ExxoMobile στην Κυπριακή ΑΟΖ τότε και η Τουρκία Θα είναι έτοιμη να στείλει στην περιοχή δικά της σεισμογραφικά σκάφη και γεωτρύπανα όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Ερντογάν.

Επιπλέον, σαν σήμερα είχε παρθεί η απόφαση να μετατραπεί ο ναός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Με αφορμή το γεγονός αυτός διοργανώθηκε μια εκδήλωση στην οποία έλαβε χώρα ένα περιστατικό που προκάλεσε εντύπωση.

Ένας ηθοποιός που παρίστανε τον Μωάμεθ τον πορθητή, υπό την παρουσία του Ερντογάν, ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι άξιος διάδοχος του Μωάμεθ και ότι ανέστησε την Αγιά Σοφία. Στη συνέχεια ο ηθοποιός παρέδωσε το κλειδί της Αγίας Σοφίας στον Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο να αισθάνεται περηφάνεια για το γεγονός ότι έχει γίνει σαν τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

 

Πηγή: skai.gr