Επικοινωνία του επικεφαλής της Μοσάντ με τον Σύρο ΥΠΕΞ για την παρουσία του τουρκικού στρατού

Ο επικεφαλής της Μοσάντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ΥΠΕΞ στις 14 Αυγούστου, με θέμα την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Συρία

Επικοινωνία του επικεφαλής της Μοσάντ με Σύρο ΥΠΕΞ πριν τις ισραηλινές επιδρομές

Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ, Ρόμαν Γκόφμαν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Άσαντ αλ-Σαϊμπάνι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τρεις πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο επίκεντρο βρέθηκε η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Συρία.

Η επικοινωνία έγινε λίγες ημέρες πριν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε συριακή στρατιωτική βάση στα βόρεια της χώρας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.

Πρόκειται για μία από τις πιο υψηλού επιπέδου επαφές μεταξύ του Ισραήλ και της νέας συριακής κυβέρνησης μετά την πτώση του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2014.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, το οποίο χειρίζεται τα σχετικά αιτήματα για τη Μοσάντ, δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση ούτε από εκπρόσωπο του Σύρου υπουργού Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr
12 0 Bookmark

Απόρρητο