Επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του προγραμματίζει ο Μπάιντεν

“Νομίζω ότι θα συνομιλήσω με τον πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες,” δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μία περίοδο που η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υποβόσκει.

“Νομίζω ότι θα συνομιλήσω με τον πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες,” δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε από μία επίσκεψη που ήταν σχετική με το κλίμα στην Μασαχουσέτη.

Η αναφερόμενη τηλεφωνική επικοινωνία προγραμματίζεται εδώ και πολύ καιρό, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε μία κρίσιμη στιγμή, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει σχετικά με το καθεστώς της Ταϊβάν, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μία δραστική μείωση των δασμών στα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση των πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την αμφιβολία του για την επίσκεψη που προγραμματίζει για τον επόμενο μήνα στην Ταϊβάν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, δηλώνοντας, “Νομίζω ότι η άποψη των ενόπλων δυνάμεων είναι ότι (η επίσκεψη) δεν είναι καλή ιδέα για την περίοδο που διανύουμε, αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι η κατάστασή της,” παρατήρησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ