Επικοινωνία Αναστασιάδη-Μισέλ για την παραβατικότητα της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Μισέλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την τηλεφωνική επικοινωνία και τις συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα ήγειρε το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό το φως και των δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και εκπροσώπων του παράνομου κατοχικού καθεστώτος για εποικισμό της.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κ. Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι τυχόν προώθηση του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης θα αποτελούσε καταλυτικό ανασταλτικό παράγοντα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για επίτευξη συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Τέλος, ο κ. Μισέλ ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή και προβαίνει στις ανάλογες ενέργειες.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ