Κλείσιμο

Επειγόντως στο χειρουργείο ο πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αποφυγή εντερικής απόφραξης

Στο νοσοκομείο Τζεμέλι επέστρεψε ο πάπας Φραγκίσκος για να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση, μια ημέρα μετά τις εξετάσεις τις οποίες έκανε.

Όπως αναφέρει η «La Stampa», ο πάπας θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αποφυγή εντερικής απόφραξης, κίνδυνο τον οποίο διέγνωσαν οι γιατροί στα αποτελέσματα των χθεσινών εξετάσεών του.

Συγκεκριμένα φοβήθηκαν πιθανή επιπλοκή στο σημείο που χειρουργήθηκε το 2021 για εκκολπωματίτιδα.

Σύμφωνα με πηγές της «La Stampa», το πρόβλημα συνδέεται με την ηλικία και το υπερβολικό βάρος. Στο σημείο που χειρουργήθηκε πριν από δύο χρόνια λόγω εκκολπωματίτιδας έχουν δημιουργηθεί κήλες με κίνδυνο απόφραξης. Για αυτό χρειάζεστε μια πρόσθεση επέμβαση, με τη διαδικασία να ενδέχεται να είναι μακρά.

Οι πόνοι στην κοιλιά του πάπα Φραγκίσκου είχαν φουντώσει τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα που χθες κρίθηκαν απαραίτητοι οι έλεγχοι στο νοσοκομείο, από τους οποίους προέκυψε ο κίνδυνος απόφραξης.

Η ανακοίνωση του Βατικανού

Το Βατικανό σε ανακοίνωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, αναφέρει:

«Ο Άγιος Πατέρας μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Τζεμέλι όπου νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λαπαροτομίας και πλαστικής χειρουργικής του κοιλιακού τοιχώματος με προθέσεις υπό γενική αναισθησία.

Η επέμβαση, που κανόνισε τις τελευταίες ημέρες η ιατρική ομάδα που συνδράμει τον Άγιο Πατέρα, κατέστη αναγκαία λόγω μιας έγκλειστης τομής που προκαλεί υποτροπιάζοντα, επώδυνα και επιδεινούμενα υποαποφρακτικά σύνδρομα.

Η παραμονή στο υγειονομικό ίδρυμα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες για να επιτραπεί η κανονική μετεγχειρητική πορεία και η πλήρης λειτουργική αποκατάσταση».

Πηγή: skai.gr