Επαγγελματική εκτέλεση: Γάζωσαν τον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα - Φωτό από το σημείο

Επαγγελματική φαίνεται ότι ήταν η εκτέλεση την Παρασκευή του διακεκριμένου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ  με το προσωνύμιο ο «πατέρας του πυρηνικού προγράμματος» του καθεστώτος.

Ο Φαχριζαντέχ - πρώην αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης- δολοφονήθηκε στο αυτοκίνητό του. Μετά από έκρηξη το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε γαζώθηκε από πυροβόλο όπλο κοντά στην Τεχεράνη, αναφέρουν κρατικά ΜΜΕ.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι τρύπες από τις σφαίρες στο παρμπρίζ του ιρανού επιστήμονα και μια λίμνη αίματος. Ο επιστήμονας κατέληξε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν. 

Ένας στρατιωτικός σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ενορχηστρώνει την επίθεση για «να εντατικοποιήσει την πίεση στο Ιράν και να προκαλέσει ανοιχτό πόλεμο».


Το Ισραήλ, ο «υπ’ αριθμόν 1» εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντα πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.

Tο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση, ανέφερε νωρίτερα ένας αξιωματούχος. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε επίσης να σχολιάσει το θέμα.

Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο μέρες μετά την ενημέρωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων για ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν τη λήξη της θητείας του.

Κορυφαίοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν για «μια πολύ ευαίσθητη περίοδο» τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ο Τραμπ ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
 

Πηγή: skai.gr