Επαφές Μακρόν με ηγέτες Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν μίλησε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ράντεφ και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Κοβατσέφσκι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε χθες Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων οι επαφές αυτές έγιναν στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για την επίλυση των διαφόρων που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες και τη συγκεκριμενοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ συμφωνίας ανάμεσα στις δυο χώρες που θα συμβάλλει στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας και στον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών που δηλώνουν ότι ανήκουν σε διάφορες κοινότητες ή μειονότητες.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πρόθυμος να υποδεχθεί στο Παρίσι τις πολιτικές ηγεσίες των δυο χωρών όταν θα είναι εφικτή η επίτευξη διμερούς συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ