Έντονη δυσφορία στην Τουρκία με την ελληνογαλλική συμμαχία -Επίθεση Τσαβούσογλου σε Μακρόν

Έντονη είναι η δυσφορία στην Τουρκία τόσο με την συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας, όσο και με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Hurrriyet; «Πυρηνική απειλή της Αθήνας στην Τουρκία»

Η Hurrriyet με τίτλο «Πυρηνική απειλή της Αθήνας στην Τουρκία» αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν επιτεθεί η Τουρκία, η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα.

Τσαβούσογλου εναντίον Μακρόν

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Άγκυρα προς τον Μακρόν, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να λέει πως αν έχει κάτι για εμάς να το πει μπροστά μας και όχι πίσω από την πλάτη μας.

«Η Γαλλία έχει μπει σε εκλογικό κλίμα και βλέπουμε πως ο Μακρόν έχει μπει σε αυτούς τους δρόμους γι’ αυτόν τον λόγο. Έχουμε δει πως τέτοιες φθηνές προσεγγίσεις δεν έχουν κάποιο όφελος ούτε στη Γαλλία ούτε αλλού. Αντί να κάνει τέτοιες λαϊκίστικες προσεγγίσεις θα ήταν καλύτερο να κάνει άλλα βήματα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού του. Κι αν έχει πει κάτι που αφορά εμάς, προτιμούμε να μην το λέει πίσω από την πλάτη μας, αλλά κατευθείαν μπροστά μας. Όπως το κάνει ο πρόεδρός μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.» 
 

Πηγή: skai.gr