Ένταση και ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν -Οι ανακοινώσεις Υπουργείων Άμυνας

To Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 14:00 (τοπική ώρα) η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα είναι τεταμένη.

Όπως σημειώνεται, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό, πυροβόλα όπλα διαφορετικών διαμετρημάτων. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση μάλιστα από τις 14:30 η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας συνεχίζει να είναι εξαιρετικά τεταμένη και γίνονται τοπικές μάχες. «Η αρμενική πλευρά λαμβάνει τις κατάλληλες ενέργειες. Η κατάσταση τελεί υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνεται χαρακτηριστικά..

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του πως οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις προκλήσεις μεγάλης κλίμακας κατά του Αζερμπαϊτζάν στα κρατικά σύνορα.

«Για να επιδεινώσει την κατάσταση στα κρατικά σύνορα, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί της αντίπαλης πλευράς, χρησιμοποιώντας όλμους διαφόρων διαμετρημάτων και πυροβολικό, άνοιξαν πυρ στις μονάδες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που στάθμευαν στην περιοχή Λατσίν.

Οι μονάδες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να καταστείλουν τις προκλήσεις της αρμενικής πλευράς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr