Ο Ερντογάν επιμένει στο βέτο ένταξης Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤO - «Δεν έχουν εκπληρωθεί τα αιτήματά μας»

Ο Τούρκος Πρόεδρος, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη, φαίνεται πως επιμένει στη σκληρή του στάση

Συνεχίζεται το «σκληρό πόκερ» που παίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη, φαίνεται πως επιμένει στη σκληρή του στάση και δεν προτίθεται, για την ώρα, να άρει το βέτο που έχει θέσει η Άγκυρα στην ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στη διατλαντική συμμαχία.

Αυτό εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης,  στον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια επικοινωνίας των δύο ανδρών σήμερα.

Μάλιστα  αργότερα επικοινώνησε και με τη Σουηδή πρωθυπουργό, Μαγκνταλένα Άντερσον, στην οποία διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν έχει απτά αποτελέσματα στα αιτήματα της, δηλάδη να σταματήσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα και δεν μπορεί να ανάψει το φως στο για ένταξη στο ΝΑΤΟ    

Όπως εκτιμά, ο Μανώλης Κωστίδης για τα σχέδια του Ερντογάν ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ, μέχρι πρόσφατα θα ήταν δύσκολο η Τουρκία να ανοίξει δύο μέτωπα δηλαδή το βέτο σε Φινλανδία-Σουηδία και ταυτόχρονα να κατηγορήσει και την Ελλάδα. Ωστόσο αναφέρει ότι βλέποντας την Τουρκία να θέτει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και του εναέριου χώρου απαντώντας στην ΕΕ, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει να κάνει κάτι παρόμοιο στο ΝΑΤΟ .

Πηγή: skai.gr