ΚΑΙΡΟΣ

Ένοπλη ομάδα πίσω από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

Ένοπλοι ιρακινοί, που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτής της εβδομάδας στο Ιράκ με 112 νεκρούς. Ανακοίνωσαν ότι η εκστρατεία της βίας θα συνεχιστεί.

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ ανήρτησε σχετική ανακοίνωση σε ιστοσελίδα την οποία χρησιμοποιούν οι ένοπλοι, σύμφωνα με την SITE, μία οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ και επιθεωρεί τέτοιες ιστοσελίδες.

Από τις επιθέσεις της Τρίτης τραυματίστηκαν 425 άνθρωποι, όταν εξερράγησαν τέσσερα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας δήλωσαν ότι 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν αλλά πηγές της αστυνομίας ανεβάζουν τον απολογισμό σε 112.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι είχε στόχο τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας και δικαστικά κτίρια σε αυτό το "τρίτο κύμα" των επιθέσεων της.

Η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η ίδια οργάνωση ανέλαβε στο παρελθόν την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση, στις 25 Οκτωβρίου, με στόχο το υπουργείο Δικαιοσύνης και την έδρα του κυβερνήτη της Βαγδάτης, από την οποία σκοτώθηκαν 155 άνθρωποι, και για δύο ακόμα επιθέσεις στις 19 Αυγούστου κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 95 άνθρωποι σε δύο άλλα υπουργεία. Πηγή: skai.gr