«Ένιωθα ότι θα πεθάνω εδώ» - Η συγκλονιστική μαρτυρία Αφγανής ποπ σταρ από το χάος της Καμπούλ

Η Αφγανή ποπ-σταρ Αριάνα Σαγίντ μαζί με τον σύζυγό της, μίλησαν στο Access Hollywood για τις δραματικές στιγμές που βίωσαν κατά την αποχώρηση τους από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Οι δυό τους ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες αφγανούς που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν μετά και την ανάληψη της εξουσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν.

Η τραγουδίστρια συγκλονίζει με τις δηλώσεις της.

«Ένιωθα ότι θα πεθάνω εδώ, κυριολεκτικά», είπε. «Ήμουν απελπισμένη. Μου φαίνεται σαν θαύμα που φύγαμε από την χώρα».

Η Σαγίντ δήλωσε ότι στο αεροδρόμιο επικρατούσε πανικός, με γυναίκες να λιποθυμούν και τα πλήθη απεγνωσμένα να συνοστίζονται για να εγκαταλείψουν την χώρα.

Μάλιστα αποκάλυψε πως μια γυναίκα της ζήτησε να πάρει το μωρό της μαζί της:

«Δεν μπορώ να χωρίσω ένα μωρό από τη μητέρα του και εκείνη ήθελε πραγματικά να το πάρω. Αλλά τότε δεν μπορούσα», ανέφερε.

«Οι στρατιώτες με ρώτησαν αν αυτό το μωρό ήταν δικό μου και είπα: " Δεν είναι δικό μου, αλλά μπορείτε να αφήσετε την γυναίκα να μπει στο αεροδρόμιο γιατί το μωρό θα πεθάνει; " και μου απάντησαν: " Συγγνώμη κυρία μου. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. .. '' ».

Το ζευγάρι  βρίσκεται τώρα στο Λος Άντζελες ωστόσο δήλωσε ότι ανησυχεί για τα εκατομμύρια που έμειναν πίσω.

«Είναι απελπιστικά τα πράγματα, τελειώς απελπιστικά», είπε. «Έχουν μείνει χωρίς φαγητό, στέγη και ζουν υπό τον φόβο των Ταλιμπάν. Πονάει η ψυχή μου», δήλωσε η Αριάνα για τους φίλους και τους συγγνείς της που βρίσκονται στη χώρα και διατηρεί επαφή μαζί τους.

 

Πηγή: CNN