Εμπρηστική ρητορική Ακάρ: Προκαλεί η Τουρκία με άσκηση στο Αιγαίο (vid)

Με τη ναυτική άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ομάδων ειδικών δυνάμεων η Άγκυρα συνεχίζει να κάνει επίδειξη δύναμης στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Άμυνας που υποστήριξε πως κακώς η Ελλάδα ενισχύει την αμυντική της θωράκιση. 

Η Αθήνα δεν παρεμβαίνει στο παιχνίδι της ρητορικής όξυνσης κι επιλέγει να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στο διάλογο, αν και οι προσδοκίες από τις διερευνητικές επαφές είναι εξαιρετικά χαμηλές. Μέχρι στιγμής η Άγκυρα δεν έχει απαντήσει στην πρόσκληση της Αθήνας για επανέναρξη του διαλόγου την ερχόμενη εβδομάδα. 
το πλαίσιο τώρα κι εμείς θέλουμε να γίνουν. 

Η Άγκυρα πάλι συνεχίζει να μιλά για έρευνες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποχή προκλητικών ενεργειών, με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας να προαναγγέλλει την επιστροφή του Μπαρμπαρός στο πεδίο τους επόμενους μήνες. 

Η Ουάσιγκτον πάντως εξακολουθεί να στοχοποιεί την Άγκυρα για μια σειρά από λόγους, με κυριότερη την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 που είχε σαν αποτέλεσμα τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και την αποβολή της από την προμήθεια των αεροσκαφών F-35.

Πηγή: skai.gr