Σύγκρουση του Ίλον Μασκ με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Twitter

Ο Μασκ δήλωσε ότι οι χώρες δεν πρέπει να «παραχωρήσουν εξουσία» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε σχόλια που απέρριψε αμέσως ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ

Σύγκρουση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, Ίλον Μασκ, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημειώθηκε την Πέμπτη. «Πεδίο μάχης» βέβαια, το Twitter. 

Ο Μασκ δήλωσε ότι οι χώρες δεν πρέπει να «παραχωρήσουν εξουσία» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε σχόλια που απέρριψε αμέσως ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ. «Οι χώρες δεν πρέπει να παραχωρούν την εξουσία στον ΠΟΥ», έγραψε ο Μασκ, του οποίου ο λογαριασμός στο Twitter έχει περισσότερους από 132 εκατομμύρια ακόλουθους, σχολιάζοντας ένα βίντεο του δεξιού Αυστραλού γερουσιαστή Μάλκολμ Ρόμπερτς που επικρίνει τον Οργανισμό.

«Οι χώρες δεν εκχωρούν την κυριαρχία στον ΠΟΥ», έγραψε σε tweet ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Το #PandemicAccord δεν θα το αλλάξει αυτό. Η συμφωνία θα βοηθήσει τις χώρες να προστατεύονται καλύτερα από τις πανδημίες», πρόσθεσε. 

Από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο COVID-19 πριν από περισσότερα από τρία χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για μια «πανδημία» παραπληροφόρησης, που σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από το Twitter. 

Κατά καιρούς ο Οργανισμός του ΟΗΕ έχει γίνει άμεσος στόχος τέτοιων επιθέσεων, με ορισμένους σχολιαστές να τον κατηγορούν ότι επιδιώκει να αποσπάσει την πολιτική υγείας από τις κυβερνήσεις, ειδικά από τότε που ξεκίνησαν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών μελών για μια νέα συνθήκη για την αποφυγή και την αντιμετώπιση μελλοντικών κρουσμάτων πανδημίας (Pandemic Accord). Ο ΠΟΥ αποτελείται από 194 κράτη μέλη τα οποία λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για τις πολιτικές και τους προϋπολογισμούς του για την υγεία μέσω μιας ετήσιας συνέλευσης στην οποία συμμετέχουν οι κυβερνήσεις.
 

Πηγή: skai.gr