Εννέα χρόνια φυλακή στον νεαρό που εισέβαλε στο κάστρο Γουίντσορ για να σκοτώσει την Βασίλισσα Ελισάβετ

Σκαρφάλωσε στην περίμετρο του κάστρου του Windsor με μια σκάλα από νάιλον σχοινί την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021 οπλισμένος με μια γεμάτη βαλλίστρα ενώ φορούσε μια μεταλλική μάσκα εμπνευσμένη από τον Πόλεμο των Άστρων.

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών επιβλήθηκε στον 21χρονο που επιχείρησε να εισβάλει τα Χριστούγεννα του 2021 στο κάστρο Γουίντσορ, κρατώντας τόξο και φορώντας μια μάσκα από το Star Wars, προκειμένου να σκοτώσει, όπως είχε παραδεχτεί στις αρχές, τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Sky News ο 21χρονος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία με την βοήθεια ενός chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Θα συνεχίσει να νοσηλεύεται μέχρι να κριθεί ικανός να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή.

τηνφδ

Ο Jaswant Singh Chail, 21 ετών, σκαρφάλωσε στην περίμετρο του κάστρου του Windsor με μια σκάλα από νάιλον σχοινί την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021 οπλισμένος με μια γεμάτη βαλλίστρα ενώ φορούσε μια μεταλλική μάσκα εμπνευσμένη από τον Πόλεμο των Άστρων.

Ο πρώην εργαζόμενος στο σούπερ μάρκετ είπε σε έναν αστυνομικό «Είμαι εδώ για να σκοτώσω τη Βασίλισσα» όταν τον σταμάτησαν κοντά στην ιδιωτική κατοικία της αείμνηστης μονάρχη - όπου βρισκόταν τόσο εκείνη όσο και άλλα μέλη της οικογένειας εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα, ο νεαρός φαίνεται πως είχε ανεπιτυχώς υποβάλει αίτηση για θέσεις στην Αστυνομία του Υπουργείου Άμυνας (MDP), τον Βρετανικό Στρατό, τους Βασιλικούς Πεζοναύτες, το Βασιλικό Ναυτικό και τους Φρουρούς των Γρεναδιέρων, στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να πλησιάσει τη Βασιλική Οικογένεια.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΜΕΤ POLICE

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ