Κλείσιμο

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με Πελόζι: Θα μάθεις να σέβεσαι την θέληση του τουρκικού λαού

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, την Παρασκευή, επέκρινε σκληρά την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόσι για τις αντι-Τουρκικές παρατηρήσεις της.

«Η άνοδος της Νάνσι Πελόζι στη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι το πραγματικά ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιάς της. Θα μάθετε να σέβεστε την θέληση του τουρκικού λαού» έγραψε ο κ. Τσεβούσογλου κάνοντας αναφορά (mention) στο post του και την Νάνσι Πελόζι και τον Ντόναλντ Τραμπ

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν θα υπάρξει ειρηνική μετάβαση εξουσίας εάν χάσει τις εκλογές του 2020.

"Λοιπόν, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί", είπε ο Τραμπ.

Σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ, ο Πελόσι είπε: «Ξέρουμε ποιον αυτός (ο Τραμπ) θαυμάζει. Θαυμάζει τον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν, θαυμάζει τον Kim Jong Un, θαυμάζει τον [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν στην Τουρκία».

"Αλλά του υπενθυμίζω, δεν είστε στη Βόρεια Κορέα, δεν είστε στην Τουρκία, δεν είστε στη Ρωσία, κύριε Πρόεδρε - και παρεμπιπτόντως, δεν είστε στη Σαουδική Αραβία. Είστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μια δημοκρατία, οπότε γιατί δεν προσπαθείτε απλά να τιμήσετε τον όρκο της θητείας σας προς το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών; " αυτή πρόσθεσε

Πηγή: Anadolu Agency