Εξαφανισμένος ο Πριγκόζιν ενώ τα αεροσκάφη του συνεχίζουν να πετούν σε Ρωσία και Λευκορωσία

Ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα βίντεο ή φωτογραφία από τότε που έφυγε από το ρωσικό στρατηγείο του Ροστόφ-ον-Ντον το βράδυ του Σαββάτου ωστόσο τα αεροπλάνα του πετούν τόσο πάνω από τη Ρωσία όσο και από τη Λευκορωσία

Άγνωστο παραμένει το ακριβές μέρος που βρίσκεται ο ηγέτης της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά δύο αεροπλάνα που συνδέονται με τον ίδιο συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλη τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Ο Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα βίντεο ή φωτογραφία από τότε που έφυγε από το ρωσικό στρατηγείο του Ροστόφ-ον-Ντον το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το CNN, την περασμένη Τρίτη, και τα δύο αεροπλάνα καταγράφηκαν σε μια δορυφορική εικόνα του BlackSky να παραμένουν καθηλωμένα στην αεροπορική βάση Machulishchy, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ. Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι ο Πριγκόζιν ήταν «στη Λευκορωσία».

Τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων από το FlightRadar24 δείχνουν ότι τα αεροπλάνα έφυγαν από την αεροπορική βάση στις 22:45 τοπική ώρα την Τρίτη. Το ένα αεροπλάνο — RA-02795 (ένα Embraer Legacy) — ταξίδεψε στο διεθνές αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας, το άλλο — RA-02878 (ένα Bae-125) — στο διεθνές αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης. 

Το RA-02795 πέρασε λίγο περισσότερο από δύο ώρες στη Μόσχα προτού απογειωθεί για την Αγία Πετρούπολη στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Και τα δύο αεροσκάφη βρισκόντουσαν στην Αγία Πετρούπολη για περίπου εννέα ώρες χθες, Τετάρτη, πριν το RA-02878 αναχωρήσει για το διεθνές αεροδρόμιο Zhukovsky της Μόσχας.

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και της Ευρώπης παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αεροπλάνων, αλλά δεν μπόρεσαν να πουν με βεβαιότητα εάν ο Πριγκόζιν επέβαινε στο αεροπλάνο. 

«Το χρησιμοποιεί ως τακτική εξαπάτησης», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN σχετικά με το γιατί είναι δύσκολο να εντοπιστεί το ακριβές σημείο του Πριγκόζιν.


 

Πηγή: skai.gr