Θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά οι Ρώσοι; -Τι απαντά ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπ. Άμυνας στον ΣΚΑΪ

Σοκ και δεος έχει προκαλέσει στη Ρωσία η βύθιση της ναυαρχίδας Moskva και η απώλεια σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις των 452 από τα 510 μέλη του πληρώματός της.

Το Kρεμλίνο απειλεί τώρα με κλιμάκωση των επιθέσεων και ήδη υπήρξε χτύπημα στο εργοστάσιο που κατασκευάζει τους πυραύλους απο τους οποίους χτυπήθηκε το ρωσικό καταδρομικο έξω από το Κίεβο. Παραλληλα η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για "απρόβλεπτες συνέπειες" αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία με τον επικεφαλής της CIA να μην αποκλείει ακόμη και χρήση πυρηνικών όπλων.

Για αυτό το θέμα η απεσταλμένη του ΣΚΑΙ στο Κίεβο, Έλλη Κασόλη, ρώτησε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Ολεξαντρ Μοτουζιανικ, ο οποίος ανέφερε πως η χρήση των χημικών όπλων θα είναι το τελευταίο χαρτί της Ρωσίας και πως αν συμβεί κάτι τέτοιο αλλάζουν όλα τα δεδομένα, αλλάζει ο πόλεμος. 

Την ίδια ώρα, δηλώσεις για το θέμα των πυρηνικών όπλων έκανε και ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι λέγοντας πως υπάρχει τέτοια πιθανότητα, δηλαδή ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, και πρέπει όλος ο κόσμος να είναι προετοιμασμένος όπως και η Ουκρανία για μια τέτοια επίθεση. 

Αναλυτικά ο διάλογός τους:

-Απεσταλμένη  ΣΚΑΪ
Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι οι Ρώσοι θα κλιμακώσουν την εισβολή, χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή ακόμα και πυρηνικά όπλα, όπως έχουν ήδη απειλήσει, και αν ο στρατός, ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο. 

- ΟΛΕΞΑΝΤΡ ΜΟΤΟΥΖΙΑΝΙΚ - Εκπρόσωπος Υπουργείου Άμυνας

Προς το παρόν, τα πυρηνικά όπλα  είναι η τελευταία λύση για τη Ρωσική Ομοσπονδία.  Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε σημάδια  που να δείχνουν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν και δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες  ούτε από τους εταίρους μας ή ξένες υπηρεσίες  πληροφοριών που συνεργαζόμαστε . Δεν επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση.  Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε  εξέλιξη ακόμα και πολύ αρνητική.

Πηγή: skai.gr