Εκλογές ΗΠΑ: Τα ποσά που συγκέντρωσαν Τραμπ - Μπάιντεν για τις εκστρατείες τους

Τεράστια ποσά έχουν στη διάθεσή τους Τραμπ και Μπάιντεν για τις προεκλογικές τους εκστρατείες ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2020.

Η προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και οι κοινές επιτροπές τους για τη συγκέντρωση χρημάτων συγκέντρωσαν ποσό 61,7 εκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο.

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ έχει διαθεσιμότητα οικονομικής ρευστότητας 255 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα διαθέσιμα κονδύλια των Δημοκρατικών

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η προεκλογική του εκστρατεία και το κόμμα του συγκέντρωσαν συνολικά ποσό 60,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών να αντιπαρατεθεί πιο αποτελεσματικά σε υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν καλύτερη χρηματοδότηση.

«Είμαι υπερήφανος να ανακοινώσω ότι για τον μήνα Απρίλιο συγκεντρώσαμε 60,5 εκατομμύρια δολάρια από την προεκλογική μου εκστρατεία και την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο μέσος όρος των διαδικτυακών δωρεών στην προεκλογική μου εκστρατεία ήταν μόλις 32,63 δολάρια», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσε που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στους υποστηρικτές του.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,