Δέκα μονάδες μπροστά από τον Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται πως είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου την οποία αναφέρει το politico.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα κέρδιζε το 53% των ψήφων έναντι του 43% του νυν προέδρου των ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του ABC News και της Washington Post.

Ο Μπάιντεν έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωνε στην τελευταία ανάλογη δημοσκόπηση, δύο μήνες νωρίτερα όταν και συγκέντρωνε το 47%-49%.

Η διαφορά του 10% θεωρείται πολύ μεγάλη -ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη ότι μόλις πριν από δύο μήνες Τραμπ και Μπάιντεν ήταν σχεδόν ισόπαλοι.

Ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι η κυριαρχία του Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις τον φέρνει στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ από καταβολής των επιστημονικά οργανωμένων δημοσκοπήσεων, δηλαδή από τη δεκαετία του 1930.

Σημειώνεται πως η εν λόγω δημοσκόπηση διεξήχθη την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη, μέρες πριν το ξέσπασμα των μαζικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 46χρονου Τζορτ Φλόιντ.

Είναι ασαφές ακόμη, σημειώνει το politico πως, η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο περιθώριο της δολοφονίας Φλόιντ σε μεγάλες πολιτείες της χώρας, σε συνδυασμό με την σκληρή ρητορική Τραμπ όσον αφορά τους διαδηλωτές, θα επηρεάσει τα ποσοστά δημοφιλίας του προέδρου των ΗΠΑ, τα οποία παρατηρείται πάντως να έχουν πτωτική πορεία.

Συγκεκριμένα, το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο με τον Πρόεδρο Τραμπ, ποσοστό αυξημένο κατά 8 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Πηγή: POLITICO

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις