Μάλλον ειρωνικός εμφανίστηκε την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τα πρωτοφανή επεισόδια που συνέβησαν στο Καπιτώλιο με πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ, το ‘’αποκαλούμενο λίκνο της δημοκρατίας’’ έχει πραγματικά σοκάρει όλη την ανθρωπότητα» δήλωσε ο… σοκαρισμένος Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Ελπίζω η μετάβαση της προεδρίας στον Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου να γίνει τόσο ήρεμα όσο λέει ο Τραμπ στη δήλωσή του» δήλωσε δε, εμφανιζόμενος να ανησυχεί για την κατάσταση στις ΗΠΑ…

Ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων κατά τη διάρκεια των ταραχών, και ευχήθηκε ανάρρωση στους τραυματίες.

Διακριτικά ειρωνική, και ίσων αποστάσεων, μπορεί να χαρακτηριστεί και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας την Πέμπτη. Η Άγκυρα δεν καταδίκασε την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, κρατώντας ίσες αποστάσεις, αλλά προέτρεψε τα εμπλεκόμενα μέρη σε «αυτοσυγκράτηση» και ζήτησε από τους Τούρκους υπηκόους «να προσέχουν». 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις