Κλείσιμο

Έλληνες διασώστες βγάζουν ζωντανή γυναίκα από τα συντρίμμια κτιρίου της Αλβανίας (Vid)

Ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικές εικόνες καταγράφει τις δραματικές επιχειρήσεις που γίνονται για να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον ισχυρό σεισμό που συνέβη χθες την Τρίτη στην περιοχή Θούμαν της Αλβανίας. 

Ο σεισμός 6,4 βαθμών, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει αυτή τη χώρα των Βαλκανίων εδώ και πολλές δεκαετίες, προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων σαν να ήταν πύργοι από τραπουλόχαρτα, που παγίδευσαν ανθρώπους κάτω από βουνά από συντρίμμια.

Σε κτίριο που έχει μισοκαταρρεύσει επιχειρεί η Ελληνική ΕΜΑΚ που έφυγε με C130 να συνδράμει την Αλβανία, να διασώσει τους παγιδευμένους. 

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που βγάζουν ζωντανό έναν άνθρωπο από τα χαλάσματα. Παράλληλα ακούγονται τα χειροκροτήματα από τους κατοίκους προς τα σωστικά συνεργία όταν είδαν ότι κατάφεραν να σώσουν τον συνάνθρωπο τους. Πολλές φορές μάλιστα αυτό συμβαίνει ως παρηγοριά και για τον δικό τους πόνο περιμένοντας να απεγκλωβιστούν και οι δικοί τους άνθρωποι. 

Αυτές οι στιγμές περιγράφουν μια συνολική εικόνα που παρατηρείται σε διάφορα σημεία της περιοχής που πλήγηκαν από τον ισχυρό αυτό σεισμό. 

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή. Μάλιστα, ένας 24χρονος βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια. Επικοινωνούν μαζί του και του δίνουν οξυγόνο αλλά έχουν πέσει τα μπάζα πάνω του, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον απεγκλωβισμό του. 

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσιοποίησε το Reuters, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην πλειονότητά τους στην παραθαλάσσια τουριστική πόλη του Δυρραχίου, καθώς και στη Θουμάνε, βόρεια της πρωτεύουσας. 

Πηγή: skai.gr