«Έφυγε» ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές στην ιστορία και άρρηκτα συνδεδεμένος και με το ελληνικό μπάσκετ απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 78 ετών. 

Ο Σέρβος τεχνικός εισήχθη σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Βελιγράδι με υγρό στον πνεύμονα. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει ασθένεια στους πνεύμονες του.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η σερβική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης, με ανάρτησή της στο Twitter. 

Ο Ντούσαν «Ντούντα» Ίβκοβιτς (σερβικά λατινικά: Dušan "Duda" Ivković, κυριλλικά: Душан "Дуда" Ивковић, Βελιγράδι, 29 Οκτωβρίου 1943) ήταν Σέρβος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και προπονητής.

Διετέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Άρη, της ΑΕΚ και του Πανιωνίου. 

Το 2008, οπότε και ανακοινώθηκε από τη FIBA Europe ο τιμητικός κατάλογος με τις 50 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euroleague), ο Ίβκοβιτς συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία του θεσμού. Το 2017 εισήχθη στο Hall of Fame της Διεθνoύς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τιμήθηκε με το βραβείο «Θρύλος της Ευρωλίγκα», από την Ευρωλίγκα ανδρών.

Αποτελώντας το μοναδικό προπονητή στην ιστορία που έχει κατακτήσει και τους τέσσερις σημαντικότερους ευρωπαϊκούς τίτλους, αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα ανάμεσα στους συναδέλφους του.


skai.gr - wikipedia