Φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσου ολιγάρχη - Με κούτες έφευγαν πράκτορες του FBI

Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε ότι πράκτορες ήταν παρόντες στις διευθύνσεις των περιουσιακών στοιχείων του Βέξελμπεργκ στο Μανχάταν και στο Σαουθάμπτον, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Πράκτορες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν χθες έρευνες σε περιουσιακά στοιχεία στη Νέα Υόρκη που συνδέονται με τον Βίκτορ Βέξελμπεργκ, έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη σε βάρος του οποίου, έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως μετέδωσε το NBC New York, καθώς η Ουάσινγκτον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα, ώστε να τερματιστεί η πολεμική εισβολή στην Ουκρανία.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι πράκτορες του FBI και των υπηρεσιών ερευνών του υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (HSI) έσερναν κούτες και χρηματοκιβώτια έξω από ένα κτίριο διαμερισμάτων στην οδό Παρκ 515 στο Μανχάταν, όπου και βρίσκεται ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον Βέξελμπεργκ, όπως μετέδωσε το NBC.

FBI Βέξελμπεργκ

Πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα και σε ένα περιουσιακό στοιχείο που συνδέεται με τον αναφερόμενο Ρώσο ολιγάρχη στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το NBC.

Ο Βέξελμπεργκ δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει τις εξελίξεις. Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε ότι πράκτορες ήταν παρόντες στις διευθύνσεις των περιουσιακών στοιχείων του Βέξελμπεργκ στο Μανχάταν και στο Σαουθάμπτον, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ένας εκπρόσωπος του HSI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δεν έγινε άμεσα ξεκάθαρο το τι ακριβώς αναζητούσαν οι πράκτορες. Ο Βέξελμπεργκ δεν έχει καταδικαστεί ποινικά στις ΗΠΑ.

FBI Βέξελμπεργκ

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Ρώσου επιχειρηματία το 2018, σχετικά με ενδεχόμενη άσκηση ρωσικής επιρροής στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και το 2022, για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο αρνείται την εμπλοκή του στις αμερικανικές εκλογές, ενώ χαρακτηρίζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως μία “ειδική πολεμική επιχείρηση.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ