Έφεση Τραμπ στην απόφαση στην απόφαση να καταθέσει για τις επιχειρηματικές του πρακτικές στη Νέα Υόρκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενός δικαστή που του ζητούσε να απαντήσει ενόρκως σε ερωτήσεις στην πολιτική έρευνα της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τις επιχειρηματικές του πρακτικές – μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση που είναι πιθανό να παρατείνει τον αγώνα για την κατάθεσή του κατά μήνες.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου και των δύο μεγαλύτερων παιδιών του κατέθεσαν έγγραφα τη Δευτέρα στο δευτεροβάθμιο τμήμα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της πολιτείας, επιδιώκοντας να ανατρέψουν την απόφαση του δικαστή του Μανχάταν Άρθουρ Ενγκορόν στις 17 Φεβρουαρίου.

Το τέχνασμα των ψεύτικων εκλογέων ήταν μέρος της άκαρπης προσπάθειας του Τραμπ να πείσει τον Πενς να πετάξει έξω τους εκλογείς του Μπάιντεν.
Τα νομικά προβλήματα του Τζουλιάνι βαθαίνουν, καθώς διερευνάται το σχέδιο «ψευδών εκλογέων».

Υποστηρίζουν ότι η εντολή των Τραμπ να καταθέσουν παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα επειδή οι απαντήσεις τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε παράλληλη ποινική έρευνα.

Σε μια απόφαση οκτώ σελίδων, ο Ενγκορόν έθεσε προθεσμία στις 10 Μαρτίου στον Τραμπ και τα παιδιά του, Ιβάνκα Τραμπ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, να παρακαθίσουν για καταθέσεις. Οι δικηγόροι των Τραμπ ζήτησαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναστολή για να τους γλιτώσει από την ανάκριση ενώ εξετάζει το θέμα.

Πηγή: Guardian