Κλείσιμο

Η ΕΕ απέτυχε και πάλι να συμφωνήσει σε μια νέα δέσμη κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Οι συνομιλίες φαίνεται ότι έχουν κολλήσει για το ζήτημα του εμπορίου καουτσούκ με τη Ρωσία - Η Πολωνία απορρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της Ιταλίας για πιο χαλαρούς περιορισμούς στις εισαγωγές καουτσούκ

Η ΕΕ απέτυχε γι ακόμα μία φορά να συμφωνήσει σε νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι κορυφαίοι διπλωμάτες της ΕΕ δεν κατάφεραν για τρίτη συνεχή ημέρα να συμφωνήσουν για τον δέκατο γύρο κυρώσεων του μπλοκ κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγές.

Οι συνομιλίες φαίνεται ότι έχουν κολλήσει για το ζήτημα του εμπορίου καουτσούκ με τη Ρωσία. Η Πολωνία απορρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της Ιταλίας για πιο χαλαρούς περιορισμούς στις εισαγωγές καουτσούκ.

Το Reuters αναφέρει ότι η Πολωνία είπε ότι οι προτεινόμενοι περιορισμοί στις εισαγωγές ρωσικού καουτσούκ από την ΕΕ περιελάμβαναν τόσο μεγάλη ποσόστωση εισαγωγών που εξαιρέθηκαν και τόσο μεγάλες μεταβατικές περιόδους που δεν θα είχαν κανένα αποτέλεσμα στην πράξη.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η ΕΕ στοχεύει να λάβει μέτρα μέχρι σήμερα, την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο, η δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία. 

Πηγή: skai.gr