Κλείσιμο

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυροβολισμούς

Το ένα θύμα ήταν στην πόλη Αλ Μπίρεχ και το δεύτερο στη Ναμπλούς

Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο κοινότητες της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές, ανασκευάζοντας προηγούμενες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα θύματα χτυπήθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο Γιαζάν Αφάνα σκοτώθηκε από σφαίρες στην Αλ Μπίρεχ, μια πόλη που γειτονεύει με τη Ραμάλα και ο Σάμερ Χάλεντ στη Ναμπλούς.

Νωρίτερα, το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa μετέδωσε ότι ο Χάλεντ, 25 ετών, σκοτώθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα. Όμως οι τοπικές παλαιστινιακές αρχές το διέψευσαν, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ήταν άλλοι, ένοπλοι Παλαιστίνιοι και όχι Ισραηλινοί στρατιώτες. Με βάση τις πηγές αυτές, που δεν έδωσαν άλλες διευκρινίσεις, υπήρξε μια «λεκτική αντιπαράθεση» του θύματος με άλλους, άγνωστους Παλαιστίνιους.

Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει επίσης ότι ο 26χρονος Αφάνα σκοτώθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Αλ Μπίρεχ. Όμως ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι χτυπήθηκε από σφαίρες «Παλαιστίνιων μαχητών», χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στις νυχτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη συνελήφθησαν έξι καταζητούμενοι Παλαιστίνιοι. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Μπιλάτα «οι στρατιώτες απάντησαν σε πυρά» και ο στρατός ενημερώθηκε ότι σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος. Στην Αλ Μπίρεχ οι Ισραηλινοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ και αντέδρασαν χρησιμοποιώντας «μέσα καταστολής ταραχών και διάλυσης πλήθους», ενώ αργότερα ο στρατός πληροφορήθηκε τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου στον τομέα αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ