Δύο 81χρονες φίλες γύρισαν όλο τον κόσμο σε 80 ημέρες (φωτογραφίες)

Η Σάντι Χέιζελιπ - γιατρός - και η Έλι Χάμπι - φωτογράφος - συναντήθηκαν πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής στη Ζάμπια και έγιναν καλές φίλες.

Δύο φίλες από το Τέξας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για την θέλησή τους για ζωή και την... ταξιδιάρα ψυχή τους: Οι δύο τους, αν και 81 ετών, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο μέσα σε 80 ημέρες και επέστρεψαν πρόσφατα στα σπίτια τους μετά από ταξίδι διάρκειας 2,5 μηνών.

FILES

Η Σάντι Χέιζελιπ - γιατρός - και η Έλι Χάμπι - φωτογράφος - συναντήθηκαν πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής αποστολής στη Ζάμπια και έγιναν καλές φίλες.

Οι δύο τους εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το ταξίδι τους το 2020, όταν οι δύο φίλες εργάζονταν και η Χέιζελιπ πρότεινε την ιδέα να ταξιδέψουν για τόσες μέρες όσες και η ηλικία τους.

FILES

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους καθώς τότε ήταν σε ισχύ ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονταν με την COVID-19 στους περισσότερους από τους προγραμματισμένους προορισμούς τους.

«Το αναβάλαμε μέχρι το 2023, για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε στο ταξίδι την Ανταρκτική που ήταν στο αρχικό μας δρομολόγιο» είπαν οι δύο ατρόμητες γιαγιάδες.

Το ταξίδι ξεκίνησε με πτήση με αεροπλάνο στην Αργεντινή στις 11 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, η Σάντι και η Ελι επιβιβάστηκαν σε πλοίο για να διασχίσουν το τρομακτικό Πέρασμα του Ντρέικ.

φιλεσ

Ετσι - εκτός των άλλων - έφτασαν στην Ανταρκτική, στη λιγότερο επισκέψιμη ήπειρο, και περπάτησαν με πιγκουίνους.

FILES

«Η Έλι και εγώ αγαπάμε τα ταξίδια, η υγεία μας είναι καλή, ταξιδεύουμε καλά μαζί» είπε η Χέιζελιπ σύμφωνα με το blog Αround the World at 80 που δημιούργησαν, και στο οποίο ανέβασαν φωτογραφίες και κείμενα από την ταξιδιωτική τους περιπέτεια!

«Σκεφτήκαμε: "Δεν θα ήταν λοιπόν διασκεδαστικό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όταν θα είμαστε 80 χρονών;"» τόνισε.

Πηγή: skai.gr