Δυνάμεις Χαφτάρ: Πλοίο με τουρκικά όπλα έφτασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Λιβύης (vid, pics)

Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ, καταγγέλλουν πως την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, έφτασε στο λιμάνι της Τρίπολης πλοίο που μετέφερε τουρκικά όπλα και θωρακισμένα οχήματα.

Η καταγγελία έγινε από τον εκπρόσωπο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Άχμεντ αλ Μισμάρι. Μάλιστα στον λογαριασμό του LNA στο Twitter αναρτήθηκε βίντεο που ισχυρίζεται έχουν τραβηχτεί στο αμπάρι του εν λόγω πλοίου και δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα. Πρόκειται για τουρκική εισβολή που παραβιάζει κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, αναφέρει το LNA.

Το Libya Report δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο αλλά και μεγάλα πακέτα τυλιγμένα με μαύρες ταινίες μέσα από το αμπάρι πλοίου.

Την παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη από την Τουρκία, όπως συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου κατήγγειλε νωρίτερα γαλλική στρατιωτική πηγή.

Ειδικότερα κατήγγειλε ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Πηγή: skai.gr