DW : «Θεραπείες μεταστροφής» ΛΟΑΤΚΙ στην Κύπρο με εξορκισμό και χάπια για στύση

Έχουν γίνει πάνω από 100 ανώνυμες καταγγελίες.

Απίστευτες καταγγελίες για «θεραπείες μεταστροφής» ομοφυλοφίλων στην Κύπρο αναδεικνύει η Deutsche Welle.

Έχουν γίνει πάνω από 100 ανώνυμες καταγγελίες, τονίζει ο Στέφανος Ευαγγελίδης γραμματέας ACCEPT – ΛΟΑΤΚΙ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ιερείς έχουν προτείνει στα άτομα που προσεγγίζουν εκτός από προσευχή για μετάνοια, προξενιό, να βλέπουν σεξουαλικού περιεχομένου ταινίες για να «ξεχάσουν» τι τους αρέσει, να πάρουν χάπια για να έχουν στύση ακόμα και εξορκισμό.

«Έχουμε γύρω στις 100 ανώνυμες καταγγελίες για το συγκεκριμένο θέμα. Ξεκινούν είτε από ιερείς οι οποίοι στην προσπάθειά τους να κατηχήσουν ας πούμε το άτομο που πάει κοντά τους μπορεί να του προτείνουν από προσευχή για μετάνοια μέχρι προξενείο. Να βλέπουν ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου που περιέχουν δύο γυναίκες για να ξεχάσουν τι τους αρέσει πραγματικά αν είναι ομοφυλόφιλοι άνδρες. Προτείνοντας τους μέχρι και χαπάκια να πιούν για να μπορέσουν να έχουν στύση και φτάσαμε μέχρι και στο σημείο που έχουμε καταγγελία για εξορκισμό. Δηλαδή έδέσαν το άτομο πάνω στην καρέκλα και έκαναν προσευχή για εξορκισμό», λέει ο κ. Ευαγγελίδης γραμματέας ACCEPT - ΛΟΑΤΚΙ.

Στην κάμερα τις DW, ΛΟΑΤΚΙ άτομο περιγράφει πώς τον προσέγγισε ιερέας για «μεταστροφή» και τι του πρότεινε για να … λύσει το «πρόβλημα».

«Η όλη εμπειρία ξεκίνησε όταν ήμουν 16 χρονών, όταν με αντίκρισε ένας συγκεκριμένος ιερέας σε μια συγγενική εκδήλωση, όταν πήγαμε στο ιερό μου έκανε διάφορες ερωτήσεις. Ουσιαστικά προσπαθούσε με τον τρόπο του να με κάνει να ανοιχτώ. Μου έκανε διάφορες ερωτήσεις περί σεξουαλικών που ήταν πολύ προσωπικές. Θεωρούσε ότι ήταν κάτι το οποίο μπορούσε να ξεπεραστεί γιατί είχε και άλλες τόσες περιπτώσεις που ‘’είχαν το ίδιο πρόβλημα’’, όπως είπε και με πολύ προσευχή και αγώνα τα κατάφεραν, έκαναν οικογένεια και τώρα ‘’είναι ευτυχισμένοι’’ όπως ισχυρίζεται». 

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς ζητεί ποινικοποίηση αυτών των πρακτικών.

«Στην Κύπρο διενεργούνται αυτές οι θεραπείες μεταστροφής και από επαγγελματίες υγείας, ορμονοθεραπείες, ψυχοθεραπείες αλλά και από ιερείς μέσα από εξαναγκαστική υποβολή σε κατήχηση και ούτω κάθε εξής. Έχουν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα πολύ συγκλονιστικές μαρτυρίες για βασανιστήρια εντός και εκτός εισαγωγικών στα οποία υποβάλλονται ΛΟΑΤΚΙ άτομα για να αλλάξουν σεξουαλική ταυτότητα, την ταυτότητα φύλου, την έκφραση φύλου. Οπότε η δική μας η πρωτοβουλία έχει στόχο ακριβώς να ποινικοποιήσει αυτές τις πρακτικές», λέει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Πηγή: skai.gr