Τρισήμισυ μήνες μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο αριθμός των προσφύγων εκτιμάται γύρω τα 7 εκατομμύρια. Αναμεσά τους και Έλληνες ομογενείς.
Σύμφωνα με στοιχεία που μας παρέθεσε η κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, προέδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, εκτιμάται ότι περίπου 1.000 ομογενείς από την Ουκρανία βρίσκονται στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι περίπου στην Κύπρο.
Στην Ελλάδα, κρατικές δομές φιλοξενίας Ουκρανών και Ελλήνων προσφύγων λειτουργούν σε Σέρρες, Ελευσίνα, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα ενώ επίσημη πρόσκληση έχει απευθύνει και ο δήμος Κύθνου που είναι αδελφοποιημένος με την Μαριούπολη.
Πώς είναι η ζωή τους σήμερα, τι ελπίζουν, ποια είναι τα σχεδιά τους, θέλουν να επιστρέψουν και τι θυμούνται από την Ουκρανία; Απαντήσεις στο YouTube DW Greek!
Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche Welle
- Δημοψήφισμα για ένωση της Ζαπορίζια με την Ρωσία σχεδιάζει η διοίκηση που εγκατέστησε η Μόσχα
- Φόβοι στην Ουάσινγκτον για τουρκική επίθεση στη Συρία παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις
- ΗΠΑ: 10χρονη πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα με την οποία καυγάδιζε η μητέρα της
Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.