Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το νεκροταφείο της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner

Οι πρώτοι τάφοι στην περιοχή άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Δεκέμβριο, έκτοτε το νεκροταφείο ολοένα και επεκτείνεται

Στη δημοσιότητα έρχονται από την Maxar Technologies δορυφορικές εικόνες από το χωριό Bakinskaya στην περιοχή Krasnodar της Ρωσίας που δείχνουν ένα από τα νεκροταφεία στα οποία θάβονται μαχητές της ομάδας Wagner, μιας ρωσική ιδιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων.

Οι πρώτοι τάφοι στην περιοχή άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Δεκέμβριο. Στις 2 Ιανουαρίου, το Ρωσικό Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti έδειξε τον ιδρυτή της ομάδας Wagner,  Γεβγκένι Πριγκόζιν να επισκέπτεται τον χώρο και να καταθέτει στεφάνι σε έναν από τους τάφους. 

«Εδώ θάβουμε μαχητές που δήλωσαν στη διαθήκη τους ότι θέλουν να ταφούν εδώ», εξήγησε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με το RIA. «Ή ορφανά και εκείνα των οποίων τα σώματα, για κάποιο λόγο, οι συγγενείς δεν θέλουν να τα πάρουν».

Ωστόσο, όπως αναφέρε το CNN και βάση των δορυφορικών εικόνων ολοένα και αυξάνονται οι τάφοι στο συγκεκριμένο νεκροταφείο.

wagner

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το νεκροταφείο Bakinskaya που φαίνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες, καθώς και μια κοντινή δευτερεύουσα τοποθεσία στην κοντινή πόλη Goryachy Klyuch, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.000 νεκρούς στρατιώτες Wagner.

Πηγή: skai.gr