Το doodle της Google γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αργεντινής

Οι Αργεντινοί τιμούν αυτή την ημέρα κυματίζοντας τη γαλανόλευκη σημαία τους, με έναν κεντρικό χρυσό ήλιο και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Στην Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αργεντινής ή στην Día de la Independencia είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Σαν σήμερα το 1816, το συνέδριο του Τουκουμάν κήρυξε την ανεξαρτησία του έθνους της Νότιας Αμερικής από την Ισπανία.

Οι Αργεντινοί τιμούν αυτή την ημέρα κυματίζοντας τη γαλανόλευκη σημαία τους, με έναν κεντρικό χρυσό ήλιο και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Όπως απεικονίζεται στο σημερινό έργο τέχνης, στο τραγούδι συμμετέχει και το εθνικό πουλί της Αργεντινής, το hornero. Αυτά τα καστανοκόκκινα πουλιά είναι ένα οικείο θέαμα σε όλη την Αργεντινή, καθώς ζουν τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο.

Η Avenida 9 de Julio του Μπουένος Άιρες, η μεγαλύτερη λεωφόρος στον κόσμο, πήρε το όνομά της προς τιμήν της ημέρας της ανεξαρτησίας. Πρόκειται για έναν δρόμο 140 μέτρων, όπου οι Αργεντίνοι παρακολουθούν παρελάσεις, συναυλίες και στρατιωτικές επιδείξεις. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, οι πλανόδιοι πωλητές πουλούν εθνικά πιάτα όπως locro, ένα παραδοσιακό στιφάδο από αποξηραμένο λευκό καλαμπόκι, γλυκοπατάτες, σκουός και κρέας. Για επιδόρπιο, τα τηγανητά αρτοσκευάσματα που ονομάζονται παστέλιτος σερβίρονται με κρέμα ή ζελέ.

Πηγή: skai.gr