Δημοσκόπηση «χαστούκι» για Ερντογάν: Χαμηλά 19ετίας στα ποσοστά του - Έπεται συνέχεια;

Νέα δημοσκόπηση «χαστούκι» για τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά πιο ηχηρή αυτή τη φορά, καθώς τα ποσοστά του κόμματος (Δημοκρατίας κι Ανάπτυξης – ΑΚΡ) του τούρκου προέδρου έχουν φθάσει στο ναδίρ, δηλαδή σε χαμηλά 19ετίας…

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα - κυβερνητικός εταίρος Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης  του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) σημειώνει 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Συγκριτικά, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Αναλυτές σημειώνουν δε ότι η συνεχιζόμενη φθορά που δέχεται ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχει και συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και τη μείωση των εισοδημάτων … 

Πηγή: skai.gr