Δήμαρχος Χάρκοβο: Θα αντέξουμε- Η πόλη είναι ενωμένη και αντιστέκεται

Ο δήμαρχος της πολιορκημένης ουκρανικής πόλης Χάρκοβο λέει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκαλούν σοβαρές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό, αλλά ορκίζεται ότι η πόλη δεν θα περιέλθει στη δύναμη εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ιγκόρ Τερέχοφ δήλωσε στο BBC ότι έντονες μάχες διεξάγονται σε όλες τις πλευρές της πόλης και ότι η κατάσταση είναι «πολύ επικίνδυνη».

Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν και εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ σε κατοικημένες περιοχές «συνεχώς» και πρόσθεσε ότι έχει λάβει αναφορές ότι οι δυνάμεις της Μόσχας πυροδότησαν τη λεγόμενη «βόμβα κενού» στην πόλη.

«Η Ρωσία έριξε εναντίον του Χάρκοβο όλες τις δυνάμεις που μπορούσε να φανταστεί κανείς και ένας τεράστιος αριθμός τανκς πλησιάζει το Χάρκοβο», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η ρωσική επίθεση «δεν σταματά ποτέ» και ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συμμετέχουν σε μάχες με αυτό που αποκαλεί «ομάδες σαμποτέρ» ενώ κάλεσε τον έξω κόσμο «να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσει τον επιτιθέμενο».

Ο Τερέχοφ ανέφερε ότι οι πολίτες του Χάρκοβο παραμένουν ανυποχώρητοι, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα στα καταφύγια της πόλης, όπου πολλοί έχουν καταφύγει.

«Η πόλη του Χάρκοβο θα κρατήσει και σήμερα το Χάρκοβο είναι ενωμένο όσο ποτέ άλλοτε. Η κατάσταση στην πόλη είναι σοβαρή και όλοι είναι συγκεντρωμένοι, αλλά η πόλη είναι ενωμένη και αντιστέκεται», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr