Κλείσιμο

Η Βαλίεβα ήπιε από το ποτήρι του παππού της που παίρνει φάρμακα για την καρδιά, ισχυρίζονται οι δικηγόροι της

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την εύρεση ντόπινγκ στην πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα, η νομική ομάδα υπεράσπισής της ισχυρίζεται ότι βρέθηκε θετική στις ουσίες από τα φάρμακα του παππού της για την καρδιά. Στο μεταξύ, η 15χρονη θα συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Όπως λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης της αθλήτριας, υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησε ποτήρι που είχε ίχνη του φαρμάκου για την καρδιά.

Η ρωσική εφημερίδα Pravda αναφέρει ότι μια εκ των δικηγόρων της δήλωσε πως «υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να εισήλθε [η ουσία] στο σώμα της». 

«Για παράδειγμα, ο παππούς της ήπιες από ένα ποτήρι, το σάλιο μπήκε στο ποτήρι και κάπως κατέληξε το ποτήρι αυτό να χρησιμοποιηθεί από την αθλήτρια. Ή η ουσία ήταν σε κάποια επιφάνεια σκεύους, από όπου μπορεί να ήπιε η αθλήτρια.»

Η ίδια δήλωσε σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι: «Αυτές οι μέρες είναι πολύ δύσκολες για μένα, συναισθηματικά. Είμαι χαρούμενη, αλλά ψυχικά εξαντλημένη. Γι’ αυτό τα δάκρυά μου είναι χαράς και λύπης μαζί. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό να εκπροσωπήσω τη χώρα μου.»

Επίσης, σχετικά με τις καταθέσεις που έπρεπε να δώσει σχετικά με το συμβάν είπε πώς αυτό τη δίδαξε ότι η ζωή ενός ενήλικα «μπορεί να είναι άδικη κάποιες φορές».
 

Πηγή: Guardian