Σε υψηλούς τόνους καταγγέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία την απόφαση του ψευδοκράτους να ορίσει το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στα κατεχόμενα, ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται προφανώς για μια ακόμη αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να καταγγείλει διεθνώς την τουρκική ενέργεια, σύμφωνα με το sigmalive.

«Αυτό θα το μελετήσουμε γιατί είναι μια νέα εξέλιξη. Θα συζητηθεί το θέμα με τον Υπουργό Εξωτερικών και θα ληφθούν αποφάσεις», ανέφερε για το ενδεχόμενο διεθνούς καταγγελίας.

Ο κ. Κούσιος τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή «είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στη δυνατότητα για να απαμλύνουμε την ήδη τεταμένη κατάσταση και είναι και μια απόδειξη ότι η Τουρκία όχι μόνο παρεμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές μας αλλά στην ουσία καθορίζει η ίδια τι γίνεται στα κατεχόμενα».

Πηγή: skai.gr