Διαζύγιο ζήτησε η σύζυγος του αστυνομικού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Φλόιντ (pic)

Η Κέλι Τσόβιν, πρώην Μις Μινεσότα, και σύζυγος του λευκού αστυνομικού,  Ντέρεκ Τσόβιν, που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ έχει κατέθεσε αίτηση διαζυγίου σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η ίδια κατέθεσε επισήμως αίτηση διαζυγίου μόλις έγινε γνωστό ότι στον σύζυγό της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι δικηγόροι της Kellie Chauvin δήλωσαν ότι θέλει τη λύση του γάμου της με τον αστυνομικό. "Είναι καταρρακωμένη από τον θάνατο του Φλόιντ. Στέλνει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα και σε όσους θρηνούν για τον θάνατό του" αναφέρει η πρώην Μις Μινεσότα μέσω των δικηγόρων της.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, 44 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή και κατηγορήθηκε για δολοφονία και ανθρωποκτονία σε τρίτο βαθμό, ενώ ορίστηκε εγγύηση 500.000 δολαρίων.Η Kellie Chauvin δεν έχει αποκτήσει παιδιά με τον Ντέρεκ. 

Η σύλληψή του έγινε τρεις ημέρες μετά από συνεχείς διαδηλώσεις και ταραχές, καθώς ο πρώην πλέον αστυνομικός φαίνεται σε βίντεο να σκοτώνει τον Τζορτζ Φλόιντ έχοντας το γόνατό στο λαιμό του δολοφονηθέντος Αφροαμερικανού για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, παρ ότι ο άτυχος Φλόιντ εκλιπαρούσε για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα «DailyMail.com» η σύζυγος του κατηγορούμενου Ντέρεκ Τσόβιν, Κέλι, ακτινολόγος και πρώην «Μις Μινεσότα» κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ζητώντας από όλους να σεβαστούν τα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον τέως σύζυγό της καθώς και τους ηλικιωμένους γονείς της.

Ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός συνάντησε την Κέλι όταν επισκέφθηκε, μαζί με έναν συλληφθέντα, στο ιατρικό κέντρο - το ίδιο στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός του Τζορτζ Φλόιντ, ώστε ο συλληφθείς να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2010

Η Κέλι, παιδί προσφύγων που έφθασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Λάος, κατέκτησε τον τίτλο της Μις Μινεσότα το 2009, ενώ πλέον ασχολείται με το real estate.

Σημειώνεται ότι για τον θάνατο του Φλόιντ είναι σε εξέλιξη και μια ομοσπονδιακή έρευνα, εκτός από εκείνην που κάνει η Πολιτεία της Μινεσότας.

Πηγή: daily mail