Δεν θέλει να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς: Ο Τραμπ «εξόρισε» τα πορτρέτα Κλίντον - Μπους

Ο Ντόναλντ Τραμπ «εξόρισε» τα πορτρέτα των προκατόχων του Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους, καθώς όπως φαίνεται δεν είχε όρεξη να τους βλέπει ούτε… ζωγραφιστούς. 

Όπως μετέδωσε το CNN, τα επίσημα πορτρέτα του Κλίντον και του (Ρεπουμπλικανού, αλλά επικριτή του) Μπους του νεότερου, που εκτίθονταν στον μεγάλο προθάλαμο του Λευκού Οίκου, σε σημείο δηλαδή που ο Ντόναλντ Τραμπ μπορούσε να τα βλέπει καθημερινά, απομακρύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να κρεμαστούν σε αίθουσα που δεν χρησιμοποιείται στην προεδρική κατοικία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται πηγές από το Λευκό Οίκο, τα πορτρέτα των προκατόχων του Τραμπ αφαιρέθηκαν για να δώσουν τη θέση τους στα δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, του Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1901, και του Θίοντορ Ρούσβελτ, που τον διαδέχθηκε.

Στο Λευκό Οίκο η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων Αμερικανών προέδρων είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις. Αυτό ίσχυε τουλάχιστον έως τις 8 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Έκτοτε, οι δύο πίνακες μεταφέρθηκαν σε μια τραπεζαρία που σπανίως χρησιμοποιείται, και στην οποία δεν συχνάζουν σχεδόν ποτέ διακεκριμένοι επισκέπτες.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμα την είδηση. 
 

Πηγή: skai.gr