«Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη» με την απόφαση για Πιστόριους

Σκληρή κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον Όσκαρ Πιστόριους για τις κατηγορίες δολοφονίας εκ προμελέτης της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, άσκησαν οι γονείς του θύματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο αμερικανικό δίκτυο NBC, η Τζουν και ο Μπάρι Στέενκαμπ σημείωσαν πως «δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας πως δεν μπορούν να πιστέψουν τη δικαστική απόφαση.

«Αυτή η ετυμηγορία δεν είναι δικαιοσύνη για τη Ρίβα. Απλά θέλω την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της άτυχης κοπέλας. «[Ο Πιστόριους] πυροβόλησε μέσα από την πόρτα [του μπάνιου] και δεν μπορώ να πιστέψω πως νομίζουν πως ήταν ατύχημα», συμπλήρωσε.

Ο διάσημος παραολυμπιονίκης κρίθηκε τελικά ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ποτ επισείει ποινή κάθειρξης μεταξύ πέντε και 15 ετών. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσει ούτε μία ημέρα στη φυλακή, εφόσον το δικαστήριο μετατρέψει την κάθειρξη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 13 Νοεμβρίου.

«Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι θα συμβεί στον Όσκαρ. Δεν θα αλλάξει τίποτα, γιατί η κόρη μου δεν πρόκειται να επιστρέψει. Αυτός ζει και αναπνέει και αυτή έφυγε, για πάντα», συμπλήρωσε η άμοιρη μητέρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ